Pensioen opbouw Kerkrade

Pensioen opbouw Kerkrade

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Kerkrade een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Kerkrade meer dan 128 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen stichting toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 65% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Kerkrade meer dan 14% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1528 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Grootaandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen stichting. Deze BV (of stichting) in Kerkrade fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 75% van de werkgevers in Kerkrade richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie Kerkrade

Meer dan 53 directeur-grootaandeelhouders in Kerkrade hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1988 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies van een financieel adviseur om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 53 directeuren in Kerkrade een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 92000 euro?