Pensioen opbouw Koggenland

Pensioen opbouw Koggenland

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directie in Koggenland een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Koggenland meer dan 130 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 67% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Koggenland meer dan 16% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1530 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directie zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in Koggenland fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 77% van de werkgevers in Koggenland richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie Koggenland

Meer dan 55 directeur-grootaandeelhouders in Koggenland hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1990 euro per maand. De DGA krijgt financieel en fiscaal advies van vermogensbeheerders om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 55 directeuren in Koggenland een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 93000 euro?