Pensioen opbouw Landerd

Pensioen opbouw Landerd

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Landerd een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Landerd meer dan 135 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon regeling’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 72% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Landerd meer dan 21% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1535 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Grootaandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Landerd fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 82% van de werkgevers in Landerd richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie Landerd

Meer dan 60 directeur-grootaandeelhouders in Landerd hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1995 euro per maand. De DGA krijgt financieel en fiscaal advies van banken om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 60 directeuren in Landerd een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 95500 euro?