Pensioen opbouw Landgraaf

Pensioen opbouw Landgraaf

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Groot Aandeelhouder in Landgraaf een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Landgraaf meer dan 136 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 73% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Landgraaf meer dan 22% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1536 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Groot Aandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in Landgraaf fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 83% van de werkgevers in Landgraaf richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie Landgraaf

Meer dan 61 directeur-grootaandeelhouders in Landgraaf hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1996 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en som ook fiscaal advies van een bank om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 61 directeuren in Landgraaf een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 96000 euro?