Pensioen aanvullen

Pensioen aanvullen voor zekerheid

Laat het pensioen aanvullen om tijdens uw oude dag voldoende inkomen te hebben! Het pensioenstelsel is geen garantie meer dat u ruim bent bedeeld indien u de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald.

Er is namelijk gebleken dat pensioenen worden bevroren of juist gekort omdat de verzekeraar onvoldoende financiële middelen ter beschikking heeft.

Toch moet u nog tot uw pensioen geld daarbij inleggen om van een goede oude dag te kunnen genieten. Het is dus ook noodzaak om na te denken hoe u meer geld voor later kunt realiseren. Wat zijn de tips voor het pensioen aanvullen zodat u wel een ruime pensioen uitkering krijgt?

Wees zeker: hiaat pensioen aanvullen

Pensioenfondsen kunnen niet meer garanderen wat u ooit is beloofd. Het pensioen valt blijkbaar veel lager uit dan ooit is voorspeld. Om die omstandigheid te voorkomen doet u er goed aan om naast de AOW, de standaard werkgevers pensioen regeling een aanvullende persoonlijke pensioen regeling te starten. U weet namelijk niet hoeveel er werkelijk wordt opgebouwd aangezien de pensioenfondsen met uw geld speculeren. Het is dus noodzaak om een buffer voor uw pensioen in te bouwen zodat als het ware de pensioen hiaat kan worden opgevuld. De enige manier om dat te doen is door het pensioen aan te vullen met een eigen spaarplan. Hoe doet u dat?

Wat is bruto sparen?

In ons land bestaat de mogelijkheid om buiten de reeds aangegane regelingen voor uw pensioen extra geld in te leggen. Daartoe maakt u gebruik van bruto sparen voor het pensioen aanvullen. Om dat te doen heeft u twee interessante producten ter beschikking:

  • de uitgestelde lijfrente polis: dit is bruto sparen bij een verzekeraar. Daarbij kunt u aanvullende wensen en eisen regelen welke soms binnen het banksparen niet mogelijk zijn. Hierbij wordt wel meer polis gevraagd, let dus op de voorwaarden;
  • het banksparen: bij uw eigen vertrouwde bank kunt u een deel van uw inkomen op een afgeschermde rekening storten. Dat deel inclusief verworven rentes worden niet voor de fiscus belast en dus profiteert u handig. Voordeel is eveneens dat al het gespaarde kapitaal tot honderdduizend euro binnen het deposito garantiestelsel valt en dus door DNB is gegarandeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *