Pensioenopbouw Haarlemmermeer

Pensioenopbouw Haarlemmermeer

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Haarlemmermeer een financiele voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Haarlemmermeer meer dan 102 directeuren wonen? De financiele voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon regeling’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 79% van zijn laatstverdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Haarlemmermeer meer dan 27% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1601 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Haarlemmermeer fungeert dan als het ware als een soort prive verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 84% van de werkgevers in Haarlemmermeer richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 81 directeur-grootaandeelhouders in Haarlemmermeer hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1951 euro per maand. De DGA krijgt fiscaal advies van verzekeraars om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 81 directeuren in Haarlemmermeereen opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 105000 euro?