Pensioenopbouw Heerhugowaard

Pensioenopbouw Heerhugowaard

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Heerhugowaard een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Heerhugowaard meer dan 102 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 62% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Heerhugowaard meer dan 12% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1502 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Heerhugowaard fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 95% van de werkgevers in Heerhugowaard richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 27 directeur-grootaandeelhouders in Heerhugowaard hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1962 euro per maand. De DGA krijgt financieel en fiscaal advies van verzekeraars om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 27 directeuren in Heerhugowaard een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 104500 euro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *