Pensioenopbouw Heusden

Pensioenopbouw Heusden

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Eigenaar in Heusden een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Heusden meer dan 109 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 69% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Heusden meer dan 19% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1509 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in Heusden fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 79% van de werkgevers in Heusden richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 34 directeur-grootaandeelhouders in Heusden hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1969 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en fiscaal advies van een financieel adviseur om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 34 directeuren in Heusden een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 82500 euro?