Pensioenopbouw Hillegom

Pensioenopbouw Hillegom

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de DGA in Hillegom een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hillegom meer dan 111 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon regeling’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 71% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hillegom meer dan 21% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1511 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Hillegom fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 81% van de werkgevers in Hillegom richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 36 directeur-grootaandeelhouders in Hillegom hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1971 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en fiscaal advies van vermogensbeheerders om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 36 directeuren in Hillegom een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 83500 euro?