Pensioenopbouw Hilversum

Pensioenopbouw Hilversum

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Hilversum een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hilversum meer dan 113 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloonregeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen stichting toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 73% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hilversum meer dan 23% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1513 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Grootaandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen stichting. Deze BV (of stichting) in Hilversum fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 83% van de werkgevers in Hilversum richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 38 directeur-grootaandeelhouders in Hilversum hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1973 euro per maand. De DGA krijgt fiscaal advies van verzekeraars om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 38 directeuren in Hilversum een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 84500 euro?