Pensioenopbouw Hoevelaken

Pensioenopbouw Hoevelaken

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Groot Aandeelhouder in Hoevelaken een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hoevelaken meer dan 114 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 74% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hoevelaken meer dan 24% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1514 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Groot Aandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Hoevelaken fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 84% van de werkgevers in Hoevelaken richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 39 directeur-grootaandeelhouders in Hoevelaken hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1974 euro per maand. De DGA krijgt financieel en fiscaal advies van een verzekeraar om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 39 directeuren in Hoevelaken een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 85000 euro?