Pensioenopbouw Hollands Kroon

Pensioenopbouw Hollands Kroon

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de DGA in Hollands Kroon een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hollands Kroon meer dan 115 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 75% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hollands Kroon meer dan 25% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1515 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in Hollands Kroon fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 85% van de werkgevers in Hollands Kroon richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 40 directeur-grootaandeelhouders in Hollands Kroon hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1975 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en som ook fiscaal advies van verschillende financiele partijen om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 40 directeuren in Hollands Kroon een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 85500 euro?