Pensioenopbouw Hontenisse

Pensioenopbouw Hontenisse

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur in Hontenisse een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hontenisse meer dan 116 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen stichting toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 76% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hontenisse meer dan 26% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1516 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen stichting. Deze BV (of stichting) in Hontenisse fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 86% van de werkgevers in Hontenisse richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 41 directeur-grootaandeelhouders in Hontenisse hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1976 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en fiscaal advies van banken om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 41 directeuren in Hontenisse een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 86000 euro?