Pensioenopbouw Hoogeveen

Pensioenopbouw Hoogeveen

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in Hoogeveen een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hoogeveen meer dan 117 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon regeling’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 77% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hoogeveen meer dan 27% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1517 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Grootaandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Hoogeveen fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 87% van de werkgevers in Hoogeveen richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 42 directeur-grootaandeelhouders in Hoogeveen hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1977 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies van een bank om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 42 directeuren in Hoogeveen een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 86500 euro?