Pensioenopbouw Hoogezand-Sappemeer

Pensioenopbouw Hoogezand-Sappemeer

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Groot Aandeelhouder in Hoogezand-Sappemeer een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hoogezand-Sappemeer meer dan 118 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 78% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hoogezand-Sappemeer meer dan 28% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1518 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Groot Aandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in Hoogezand-Sappemeer fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 88% van de werkgevers in Hoogezand-Sappemeer richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 43 directeur-grootaandeelhouders in Hoogezand-Sappemeer hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1978 euro per maand. De DGA krijgt fiscaal advies van een assurantie tussenpersoon om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 43 directeuren in Hoogezand-Sappemeer een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 87000 euro?