Pensioenopbouw Hoorn

Pensioenopbouw Hoorn

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directie in Hoorn een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Hoorn meer dan 119 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloonregeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen stichting toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 79% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Hoorn meer dan 29% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1519 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directie zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen stichting. Deze BV (of stichting) in Hoorn fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 89% van de werkgevers in Hoorn richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 44 directeur-grootaandeelhouders in Hoorn hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1979 euro per maand. De DGA krijgt financieel en fiscaal advies van een fiscalist om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 44 directeuren in Hoorn een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 87500 euro?