Pensioenopbouw Horst aan de Maas

Pensioenopbouw Horst aan de Maas

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Eigenaar in Horst aan de Maas een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in Horst aan de Maas meer dan 120 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 80% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in Horst aan de Maas meer dan 30% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1520 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Eigenaar zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in Horst aan de Maas fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 90% van de werkgevers in Horst aan de Maas richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 45 directeur-grootaandeelhouders in Horst aan de Maas hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1980 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en som ook fiscaal advies van een financieel adviseur om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 45 directeuren in Horst aan de Maas een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 88000 euro?