Pensioenopbouw IJsselham

Pensioenopbouw IJsselham

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de DGA in IJsselham een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in IJsselham meer dan 122 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen stichting toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 82% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in IJsselham meer dan 32% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1522 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen stichting. Deze BV (of stichting) in IJsselham fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 92% van de werkgevers in IJsselham richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 47 directeur-grootaandeelhouders in IJsselham hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1982 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en fiscaal advies van een verzekeraar om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 47 directeuren in IJsselham een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 89000 euro?