Pensioenopbouw IJsselmuiden

Pensioenopbouw IJsselmuiden

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur in IJsselmuiden een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in IJsselmuiden meer dan 123 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middel loon regeling’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 60% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in IJsselmuiden meer dan 33% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1523 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in IJsselmuiden fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 93% van de werkgevers in IJsselmuiden richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 48 directeur-grootaandeelhouders in IJsselmuiden hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1983 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies van verschillende financiele partijen om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 48 directeuren in IJsselmuiden een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 89500 euro?