Pensioenopbouw IJsselstein

Pensioenopbouw IJsselstein

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directeur Grootaandeelhouder in IJsselstein een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in IJsselstein meer dan 124 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Eindloon regeling’, waarbij de dga zichzelf een pensioen BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 61% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in IJsselstein meer dan 10% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1524 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de Directeur Grootaandeelhouder zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde pensioen BV. Deze BV (of stichting) in IJsselstein fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 94% van de werkgevers in IJsselstein richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie IJsselstein

Meer dan 49 directeur-grootaandeelhouders in IJsselstein hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1984 euro per maand. De DGA krijgt fiscaal advies van banken om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 49 directeuren in IJsselstein een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 90000 euro?