Pensioenopbouw ‘s-Hertogenbosch

Pensioenopbouw ‘s-Hertogenbosch

Bij pensioenopbouw in eigen beheer vormt de Directie in ‘s-Hertogenbosch een financiële voorziening op zijn balans van waaruit de BV later zijn pensioen uitkeert. Wist u dat er in ‘s-Hertogenbosch meer dan 108 directeuren wonen? De financiële voorziening is soms gebaseerd op een ‘Middelloon’, waarbij de dga zichzelf een stamrecht BV toezegt dat een vast percentage, bijvoorbeeld 68% van zijn laatst verdiende salaris is.

Pensioen eigen beheer

Wist u dat in ‘s-Hertogenbosch meer dan 18% van de DGA’s een netto salaris heeft van meer dan 1508 euro? Hiermee wordt bedoeld dat de DGA zijn pensioen opbouwt in een speciaal daarvoor bedoelde stamrecht BV. Deze BV (of stichting) in ‘s-Hertogenbosch fungeert dan als het ware als een soort privé verzekeringsmaatschappij. Wist u dat meer dan 78% van de werkgevers in ‘s-Hertogenbosch richtlijnen volgen die gesteld zijn door het ministerie van Financiën?

Vermogensregie

Meer dan 33 directeur-grootaandeelhouders in ‘s-Hertogenbosch hebben pensioen in hun eigen bv opgebouwd. De meeste werkgevers hebben een pensioen van meer dan 1968 euro per maand. De DGA krijgt financieel advies en som ook fiscaal advies van een fiscalist om hem of haar te helpen met geld.

Pensioen reserve

Wist u dat meer dan 33 directeuren in ‘s-Hertogenbosch een opgebouwde pensioen reserve hebben van meer dan 82000 euro?